10+1 érdekes statisztika a 2020-as év videómarketingjéből

10+1 érdekes statisztika a 2020-as év videómarketingjéből

Egyre inkább a köztudatba kerül, hogy a megfelelő vizuális tartalmakkal rendelkező weboldalak, blogcikkek jobban teljesítenek társaiknál. A konverziók, tehát a feliratkozások, kapcsolatfelvételi üzenetküldések, rendelések mind-mind bizonyíthatóan összefüggésbán áll ezekkel az elemekkel. Ezért úgy döntöttem, hogy szeretnék egy kisebb cikket írni azzal kapcsolatban, hogy komoly marketinges cégek milyen statisztikákat állítottak össze erre vonatkozólag a 2020-as évre nézve.

A statisztikákat az Oberlo, valamint a Biteable weboldaláról szereztem, valamint az innen kifelé mutató hivatkozások közül is raktam a bejegyzés hivatkozásai közé. 

1. A közösségi média kedvenc elemei

Felméréseket végeztek annak kapcsán, hogy az emberek milyen típusú tartalmat preferálnak a leginkább kedvenc márkájuktól. A felmérések azt mutatták, hogy a videók a felhasználók kedvenc tartalmai. A Wordstream  szerint a közösségi médiában a videós bejegyzések 1200%-al kapnak több megosztást, mint a sima kép, és szövegből álló társaik.

2. 95%-os a szöveg felidézési aránya

Egy másik blogbejegyzésünkben írunk arról, hogy három nappal később a csupán szövegszerű üzenetek 10%-át tudjuk felidézni, a képpel ellátott tartalmaknál ez az arány 65% körül van. A minőségi streamen készített videók szövegének 95%-ára emlékszünk.

3. Az emberek igénylik a videókat

Az emberek 54%-a igényelné, hogy a kedvenc márkájától láthasson videókat. A vásárlók 72%-a nyilatkozza, hogy szívesebben hallanának egy termékről egy videó kapcsán. Ennek eredményeként figyelhető meg, hogy egyre több, széles ügyfélkört kiszolgáló cég használ online videókat termékbemutató, edukáló, informáló célokra.

4. A videó az egyik legjobb marketing eszköz

Kétségtelenül nagy hibába esünk, ha mi nem használunk videókat a márkánk brandingjában. Már 2019-ban a marketing szakértők 87%-a használt videókat marketing eszközként. Ezek ugyanis erősítik a márkát, és sokkal jobban építenek bizalmat az emberekben. A mobil videó hirdetésekre költött pénz az összes digitális hirdetésre költöttének 72%-a az eMarketer statisztikái szerint. A marketingesek 52%-a úgy gondolja, hogy a legjobb ROI indexel rendelkező tartalmak a videók, tehát ezek hozzák a legtöbb profitot a befektetett munka arányában, a Hubspot szerint. 

5. A videók a keresőoptimalizálás királyai

Az Insivia szerint egy weboldal 53%-al nagyobb eséllyel kerül az első találati oldalra Google-kereséskor, ha tartalmaz videót. Egy landing oldalon található videó 80%-al megnövelheti a konverzió (feliratkozás, rendelés, üzenetküldés) arányát.

6. Az emberek túlnyomó része rendszeresen néz videókat

A rendszeres videómegtekintések száma folyamatosan csak nő és nő. Az Egyesült Államokban az emberek 85%-a nézett online videókat havi szinten 2018-ban. A legtöbb online videómegtekintés 25-34 év közötti korosztályból kerül ki.

7. A videómarketing profitot hoz

Megkérdezték azokat a cégeket, akik videókat használnak marketinges eszközökre, hogy mennyire elégedettek a ROI (return on investment) indexükkel, vagyis azzal, hogy mennyire érzik megtérültnek a befektetett energiát. A cégek 88%-a elégedett volt a ROI indexével.

8. 66%-al több lead generálás

Az Optinmonster szerint a videó marketingesek 66%-al több lead-et (leegyszerűsítve:érdeklődőt) kapnak évente mint azok, akik nem használják ezt a típusú tartalmat. A cég szerint 54%-al növeli a márkaismertséget. A marketingesek 93%-a úgy vallja, hogy minimum egy új vásárlót szereztek közösségi médiás videómegtekintés kapcsán.

9. Majdnem annyi dupla eltöltött idő a weboldalainkon

A felmérések szerint egy átlag felhasználó 88%-al több időt tölt el a weboldalunkon, ha azon videók találhatók (Forbes, 2018). Sokszor gondolkodhattunk már azon, hogy hogyan lehetne rávenni az embereket hogy többet lássanak a tevékenységünkből: nos, itt a megoldás!

10. Mobilról többen nézünk videókat

Ha a statisztikák nem hazudnak, a teljes videómegtekintések számának 75%-a mobil eszközökről érkezik. A Twitteren levő videók 90%-át nézik meg mobilról az emberek.

10+1. Mit mutatnak az előrejelzések?

2022-re várhatóan a teljes internetforgalom 82%-a fog videó-streamingból, valamint videó letöltésből állni. A tendencia erősen növekedni látszik, és ha ez így lesz, akkor ez 15-szörös növekedést fog jelenteni a 2017-es évhez képest.


módosítva: 2020-03-18

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés