Szeretnél reszponzív, modern, letisztult, keresőoptimalizált webshopot, webáruházat?

Webáruház készítése

A mai világban már hatalmas térhódítása van az online értékesítésnek. Azoknak az embereknek, akik szeretnének az internet által nyújtott lehetőségekkel élni, remek választás lehet egy webáruházra beruházni, ugyanis nagy mértékben kiterjeszthetik az árusító, értékesítő tevékenységüket.

A webáruház elkészítése azonban komoly feladat lehet, és részletes egyeztetést kíván minkét fél részéről. Én szívesen vállalom el a webáruházad teljes elkészítését. Az alábbi pontokban kifejtem, hogy melyek azok a lépések, amelyeket mindenképpen érdemes lenne átgondolni, megfontolni, hogy egy sikeresen értékesítő webshopot kaphass kézhez.

Hogyan készül el egy webáruház?

Rengeteg olyan webáruházat láttam eddig, amelyik egész egyszerűen nem érte el a célját. Mik a jellemző hibák? Mik azok, amiken mindenképp végig fogunk menni, ha én fogom a webshopodat elkészíteni? Lássuk!

A célcsoportod meghatározása

Az első, és legfontosabb lépés mindig annak a behatárolása, hogy kik alkotják a te célcsoportodat. Kik ők? Mi jellemzi őket? Jellemzően milyen társadalmi réteget képviselnek? Ez alapvetően határozza meg a designt, szóhasználatot, és kialakítást.

Mi a legkeresettebb terméked?

A Pareto-elv általában a cégek értékesítésére is igaz: az árult termékeink 20%-a fogja kitenni a teljes bevételeink 80%-át. Habár, természetesen a többi termékkel is foglalkozni kell, alapvetően erre kell kihegyezni a hangsúlyt.

Van-e valamilyen márkád?

Nagyon fontos lehet annak a meggondolása, hogy van-e már valamilyen márka, amiről az emberek ismernek téged, és a szolgáltatásaidat. Ha van, akkor használjuk ki az ebből származő előnyöket. Ha nincs, akkor teremtsük meg együtt!

A design megalapozása

Az előbbiek függvényében, és a költségkeret által már könnyedén látható, hogy érdemes-e egyedi design alapján elkészíteni a webáruházat. Egy jól megválasztott sablonból készült webshop is lehet nagyon sikeres, és egy egyedi design is lehet sikertelen. Éppen ezért, amennyiben grafikus kerül bevonásra, külön ügyelni fogok arra, hogy a marketing és annak fő célja megmaradjon.

Kivitelezés

Ezek után elkészítem a webáruházadat. Az elkészült verziót felrakom egy teszt szerverre ahol te magad is kipróbálhatod, és miután a kifizetted, az éles domainre is. Kérés esetén a karbantartási munkákat is elvállalom.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy webshop?

Rengetegen szoktak konkrét árlistát feltűntetni a weboldalukon, mikor webshopokra adnak árajánlatot. Véleményem szerint ez a megközelítés azért hibás, mert minden munka esetén más igényekkel lehet számolni. Egy egyszerűbb webáruház jellemzően 180.000 Ft-tól kezdődik, és komplexitás függvényében akár több százezer forint is lehet a végösszeg. Az olyan szakembereket, akik egy mobilbarát webshopért többet kérnek el, nem szabad komolyan venni, hisz ez ma már elemi elvárás. Az alábbi befolyásoló tényezőkkel lehet számolni:

  • Többnyelvűség
  • Admin felület bonyolultsága
  • Külső összeköttetések
  • Automatizált műveletek
  • Sablon ára, egyedi design

Jár kezelőfelület a webáruház mellé?

Természetesen igen, a termékek, kategóriák egész egyszerűen szerkeszthetők. A betanítás is ingyenes.

Fizetni kell a karbantartásért?

Természetesen igen. Ha a termékek feltöltését te végzed el, akkor a karbantartási költség éves szinten minimális lenne, mindössze pár ezer forint, amennyiben igényt tartasz rá. Ha a termékek felvitelét, kezelését, és a leírások marketinges megfogalmazását is rám bíznád, akkor erre egyedi árajánlatot tudok adni.

Mik jelenthetnek plusz költséget, az eredeti megbeszélésekhez képest?

Általában nem szoktam plusz költségeket felszámolni egy webshop elkészítésekor-hiszen mindig vannak bizonytalan tényezők, az ügyfelem azt mondja, hogy mégis máshogy gondolja-ezt az alap árba is belekalkulálom. Amennyiben valamilyen egyedi megoldásra van szükséged, ami nem szerepelt az eredeti tervben, akkor annak függvényében alakulthat a felár, hogy azt mennyi idő lenne elkészíteni. Tipikus plusz költséget képezhet, amikor az a kérés merül fel, hogy a webshop legyen mégis többnyelvű.

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalatom van webáruházak készítése terén. Úgy érzed, hogy képes lennék azt sikeresen elkészíteni, a te üzleti igényeidet szem előtt tartva? Akkor kérj ajánlatot bátran, és megbeszéljük a részleteket!

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés