Szeretnél reszponzív, modern, letisztult, keresőoptimalizált honlapot?

Weboldal készítése

Szeretnél egy modern, jól kinéző weboldalt, amelyik illeszkedik bármely eszköz kijelzőjéhez, és jól szerepel a találati listán? Nos, jó helyen jársz! Több tucat honlapot készítettem ezidáig és büszke vagyok arra, hogy ezek jellemzően olyan munkák lettek, amelyek pénzt hoztak az ügyfeleim számára.

Az alábbi pontokban leírnám, hogy mi lenne egy sikeres honlapkészítés menete, és hogy jellemzően milyen hibák fordulhatnak elő a közös munka során. Ez még abban az esetben is nagyon hasznos lesz, ha a honlap készítésénél nem rám esik majd a választásod, de ha úgy érzed, tudnék segíteni neked, akkor nyugodtan kérj tőlem ingyenes konzultációt, árajánlatot.

Hogyan készül el a weboldal?

Talán még soha nem készítettél weboldalt magadnak. Lehetséges, hogy ha már volt, akkor azt sem előzték meg alapos előkészületek. Hogyan zajlik ez szakszerűen a gyakorlatban? Ezeken foglak végig vezetni, ha együtt fogjuk az oldaladat elkészíteni. Íme, lássuk a pontokat!

Az üzleti célok tisztázása

Az első lépés mindig az, hogy tisztázzuk le azt, hogy te mivel foglalkozol-ez még a design koncepcióját is megelőzi. Milyen célokat szeretnél sikerre juttatni? Árulni szeretnél valamit, értékesíteni? Valamilyen reklámról lenne szó? Mik a szolgáltatásaid? Ezek közül is mi az, ami a legtöbb pénzt hozza neked?

A design alapkoncepciói

A második lépés az lenne, hogy kitaláljuk, hogy a design milyen jellegű legyen. Érdemes lenne egyedi, akár grafikus által készített designt használni, vagy legyen valamilyen előre elkészített, professzionális sablon? Itt még nem megyünk bele részleteibe menően, csupán egy alapkoncepciót alakítunk ki.

Az esetleges hirdetési kampányok tisztázása

Természetesen minden egyes honlap elkészítésekor törekszem arra, hogy a megfelelő beállításokat elvégezzem, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az jól szerepeljen a Google találati listán. Amennyiben kifejezetten szeretnél hirdetési kampányokat vagy havi szintű, állandó keresőoptimalizálást a honlapodra, akkor annak már a részletes design megtervezése előtt kell felmerülnie.

A részletes design megtervezése

Ilyenkor az alapfelállás szerint egy részletes tervet készítünk arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan nézzen ki a weboldalad. Ez mindenre kiterjed: a főoldal, a kapcsolati menüpontok, a szolgáltatások. A képek egy nagy részét, ami megjelenik majd az oldaladon érdemes neked biztosítani, ami bemutatja a munkádat, sikereidet, tevékenységedet.

Kivitelezés

Ezek után elkészítem a weboldaladat. Az elkészült verziót felrakom egy teszt szerverre, és miután a kifizetted, az éles domainre is. Kérés esetén a karbantartási munkákat is elvállalom, ez jellemzően éves szinden pár ezer forint.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy honlap?

Rengeteg weboldal készítő szokott konkért árlistát feltűntetni az oldalán. Ehhez az árcsomaghoz csak és kizárólag ezek a funkciók tartoznak-ha bármire szükséged lenne, ami ebbe nincs bele foglalva, akkor már egy drágábbat kell választanod. Nekem az a véleményem, hogy az ilyen tipusú árazás alapvetően elégedetlenséget okoz, és irreális árakat-a legtöbb honlap készítő például 200 ezer forint alatt nem vállal többnyelvű honlapot, de volt már olyan ügyfelem, akinek egy nagyon egyszerű, önéletrajzot mutató oldalt kellett volna készíteni több nyelven. Egy egyszerűbb weboldal 80.000 Ft-nál kezdődik, egy összetett, ami teljesen egyedi designnal rendelkezik, akár több százezer forint is lehet. A befolyásoló tényezők jellemzően:

  • Aloldalak (menüpontok) száma
  • Admin felület komplexitása
  • Design, sablon esetleges ára
  • Egyéb módosítások
  • Többnyelvűség
  • Specifikus igények (például foglalási rendszer)

Jár kezelőfelület a weboldal mellé?

Természetesen igen, a szolgáltatások is szerkeszthetők, ahogy például egy blogon levő bejegyzések is. Ennek az elkészítése némi plusz költséget jelent, még akkor is, ha sok hasonló koncepcióra vannak már kész megoldások.

Fizetni kell a karbantartásért?

A válasz az, hogy igen, opcionálisan-még annak ellenére is, hogy kezelőfelületet is készítünk hozzá. Például, valamilyen módosítás kell a designban, vagy a bemutatkozó képet kellene kicserélni. Ennek a teljes ára évi pár ezer forint.

Mik jelenthetnek plusz költséget, az eredeti megbeszélésekhez képest?

Általában nem szoktam plusz költségeket felszámolni egy honlap elkészítésekor-hiszen mindig vannak bizonytalan tényezők, az ügyfelem azt mondja, hogy mégis máshogy gondolja-ezt az alapárba is belekalkulálom. Amennyiben valamilyen egyedi megoldásra van szükség, ami nem szerepelt az eredeti tervben, akkor annak függvényében alakulthat a felár, hogy azt mennyi idő elkészíteni. Tipikus plusz költség lehet, amikor az a kérés merül fel, hogy a honlap legyen mégis többnyelvű.

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalatom van weboldalak készítése terén. Úgy érzed, hogy képes lennék azt sikeresen elkészíteni, a te üzleti igényeidet szem előtt tartva? Akkor kérj ajánlatot bátran, és megbeszéljük a részleteket!

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés