Mit érdemes tudni az internet általános statisztikáiról 2020-ban?

Mit érdemes tudni az internet általános statisztikáiról 2020-ban?

Az internet korában élünk. Egy 20 évvel ezelőtt még alig ismert volt a hétköznapi gyakorlatban, noha az első „élő” weboldal már 1991-ben létezett. Mindenki számára érdekes lehet néhány számszerű adat, statisztika azzal kapcsolatban, hogy milyen számok jellemzik manapság a világháló méretét. Hány emailt küldenek ki napi szinten, hány beregisztrált, létező domain van, s teljes világnépesség hány százaléka használ internetet, és milyen gyakran.

Ezek a statisztikák önmagukban is érdekesek lehetnek, nem csak azok számára, akik online értékesítéssel foglalkoznak: éppen emiatt állítottam össze ezt a blogcikket. Az összeválogatáshoz az Oberlo, és a BroadbandSearch  összegyűjtött statisztikáit használtam.

 1. 2019-ben az emberek 56%-a használt internetet, ez 8%-al több, mint ahányan 1 évvel előtte használtak. Ez által az internethasználat növekedési üteme 8-szorosa a Földi népesség növekedési ütemének.
 2. Az összes internethasználó 56%-a Ázsiából internetezik, 2,4 milliárd felhasználóval. Ehhez képest Európa csupán 651 millió, Afrika csak 453 internetezővel bír. Ennek ellenére az internet elterjedése Afrikában a leggyorsabb jelenleg.
 3. A videónézés a legnépszerűbb online tevékenység: 10-ből 9 ember néz online videókat, míg ezt a streamelt zene követi népszerűségben 70%-al.
 4. 2019-ben 3,9 milliárd különböző mobil internetfelhasználó volt a világon, ez 51%-a a teljes világnépességnek. Ennek háromnegyede internetezésre is használja a mobilját. 2009-ben csupán a teljes internetforgalom 0,7%-a származott mobilokról.
 5. Az internetet használó emberek átlag 6 óra 30 percet töltenek el internetezéssel naponta.
 6. Kínában van a legtöbb internetfelhaszná az összes ország közül, 854 millió felhasználóval. Az e-commerce eladásokat is ők vezetik. A kínai internetezők 99,1%-a okostelefonról internetezik.
 7. Az Amerikai Egyesült Államok felnőttjeinek 80%-a napi szinten használ internetet. Mindez amellett igaz, hogy a lakosságuk 8%-a nem rendelkezik internet hozzáféréssel.
 8. A Google Chrome kapja a mobil internethasználat piaci részesedésének 64%-át. Ez annak is köszönhető, hogy az Android készülékeken alapértelmezett böngészőként szerepel. A Safari részesedése 16%, míg a Firefoxé körülbelül 4,33%.
 9. Jelenleg 345,7 millió regisztrált domain van. A .com, és .net végződésű domainek a leggyakoribbak, 145,6 millió domain ezekre végződik. A legnépszerűbb kulcsszavak ezekben a domain nevekben az erőszak, oktatás, drog, alkohol angol megfelelői.
 10. A weboldalak 35%-a WordPress alapú weboldal manapság.
 11. 2019-ban 293 milliárd e-mail került kiküldésre átlagosan naponta. Ennek nyilván csak egy kis része személyes levelezés, hírlevelek teszik ki ennek nagy részét.
 12. A Google a teljes keresések számának 94-96%-át uralja. Ehhez képest elenyésző a Bing, Yandex, Yahoo, stb… teljesítménye. A Google 3,5 milliárd keresést hajt végre naponta. 1999-ben a Google számára 1 hónapnyi munka volt 50 millió weboldalt feltérképezni, ma ez 1 percbe kerül neki.
 13. Az összes e-kereskedelemből származó bevétel világszerte a 420 milliárd dollár lesz 2020-ban, az előrejelzések szerint. Ez a 2014-es adat több mint triplája.
 14. Az amerikaiak 96%-a minimum egy online vásárlást végrehajt évente.
 15. Az okostelefon-haszálók 25%-ának van Instagram applikációja telepítve.

Amennyiben a jelenlegi, leges-legaktuálisabb statisztikákkal szeretnél rendelkezni a mai napra vonatkozóan, akkor a https://www.internetlivestats.com/ weboldalt érdemes figyelni. Olyan jellegű adatokra lehet itt bukkani, hogy körülbelül hány YouTube videót néztek meg ma, hány emailt küldtek el  összesen, hogy körülbelül hányan léptek be a Facebook fiókjukba. Nagyságrendileg jól lehet érzékelni ezekből, hogy mekkora lehetőség rejlik az online világban. Például, mikor én megnéztem ezt, akkor

 • 6 milliárd Google-keresés volt
 • 78 millió új Instagram-fotó
 • 242 milliárd elküldött email

 volt azon a napon. A statisztikák természetesen folyamatosan változnak.

módosítva: 2020-03-22

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés