Így segítheti egy marketing specialista munkáját egy jó coach, ha kiégéssel küzdenél

Így segítheti egy marketing specialista munkáját egy jó coach, ha kiégéssel küzdenél

Nagyon fontos, hogy mindig lendülettel és igényességgel álljunk a munkánkhoz. Ennek egyik fontos előfeltétele, hogy mindig, minden helyzetben próbáljunk meg motiváltak maradni. Ez sokszor nehéz – ilyenkor lehet hatalmas segítségünkre egy jó coach szakember.

Mitől válhat valaki motiválatlanná?

Nagyon sok minden játszhat közre abban, hogy valaki motiválatlanná válik a munkáját illetően egy idő után. Abban nincs semmi új, érdekes, és kihívások sincsenek már – ez esetben fontos lehet mindig arra gondolni, hogy más munkák mennyivel rosszabbak. Például, jobb lenne 12 órában dolgozni valahol veszélyes környezetben ahelyett, hogy egy kényelmes irodából dolgoznánk?

Mi jelenti a nehézséget az online marketing szakmában?

Az online marketing szakma egyik nehézsége – hogy egy idő után nincs benne igazán kihívás. Landing oldalakat kell készíteni, Google Ads kampányokat csinálni, grafikai munkák és keresőoptimalizálás (SEO) – ezek mindegyike unalmassá válhat egy idő után. Nagyon fontos mindig új kihívásokat találni, azonban ez sokszor nem olyan egyszerű feladat.

Hogyan fog tudni segíteni nekünk egy coach?

Többen kérdezték már, hogy mégis miben tud nekünk segíteni egy jó coach szakember? A feladat komplex és összetett – ráadásul több kérdés függvénye. Mi lenne a feladat, mi jelenti az elakadást, mi lenne a fő célkitűzés? Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kell tudni adni saját magunknak.

Fontos lehet feltenni a kérdést – hogy egyszerű, motivációs előadóra, tanárra lenne szükségünk, vagy egy olyan szakemberre, aki az élet rengeteg területén bizonyított, és sok mindenki helyébe megfelelően oda tudja képzelni magát? Például – dolgozott az illető marketing területen, vagy vállalkozóként?

Mit várhatunk a szakembertől, és mit nem?

Amit joggal elvárhatunk – hogy az elakadásainkban tudjon nekünk segíteni, és hogy megmondja, hogy pontosan mit kellene tennünk annak érdekében, hogy a motivációnk visszajöjjön. Ő eszközöket ad a kezünkbe, melyeket ki kell próbálnunk, és amennyiben a feladatokat elvégezzük, joggal várhatjuk el a javulást az élet különféle területein.

Azt viszont nem várhatjuk el, hogy a mi közreműködésünk nélkül eredményes legyen a közös munka, együttműködés. Nem várhatjuk el például, hogy csupán attól, hogy elmondja a legfőbb problémáinkat, azokat megoldódjanak, és hogy minden azonnal a helyére kerüljön.

Mi segíthet abban, hogy motivált maradj IT szakemberként – a példa kedvéért?

Először pár példát kell magunk elé képzelni – ezek segíthetnek abban, hogy konkretizálni tudjuk ezt valamilyen módon saját magunkra nézve.

Például, érdemes lehet rendszeresen hanganyagokat hallgatni a munka közben. Ott van a Voiz hangoskönyvtár – miért nem fizetsz elő rá? Ha megteszed, akkor bármennyit hallathatod – akár egész álló nap van rá lehetőség, mindössze havi 6000 Ft-ért.

De akár az is jó ötlet lehet, hogy rendszeresen kijársz elmélkedni a természetbe. Ne mindig csak a munkára gondolj, és a hirdetési kampányokra, reklámgrafikákra! Lazulj el néha, és értsd meg, hogy ez az idő csak és kizárólag a Tiéd.

Rendszeresen vegyél részt csapatépítőkön. Mindig menj el ilyen helyekre, és érezd jól magad! Ismerkedj, barátkozz a kollégáiddal, mulass egy jót a többiekkel! Sokkal befogadóbbak lesznek veled.

Sportolj rendszeresen! Mindig adj időt arra, hogy a testedet megfelelően karbantartsd. Amikor éppen elmész kondizni, akkor ne gondolj a melóra, csak a gyúrás legyen előtted, és az, hogy az izmaidat átmozgasd!

Hogyan fogja növelni az IT hatékonyságunkat ez a munka?

Sokan tették már fel a kérdést – teljesen jogosan – hogy hogyan fogja az IT világában vett hatékonyságunkat megnövelni az, ha igénybe vesszük a coach szolgáltatását? Az eredmény sokszor felülmúlhatatlan tud lenni.

Azon kapjuk magunkat – egyik pillanatról a másikra – hogy teli vagyunk munkával, és nem tudjuk azt elvégezni, mert nincs hozzá megfelelő inspirációnk. Ekkor a coach akár rengeteg munka elveszítésétől is megóvhat minket, és elősegítheti azt, hogy a mindennapjaink kellemesebben és élvezhetőbben teljenek.

A főnökünk és a megrendelőink és érezhetően látni fogják a hozzáállásunkban beálló változást, és örülni fognak annak, hogy másképpen szemléljük a világot.

módosítva: 2023-06-30

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés