Zinzino: remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

A Zinzino cég sokak számára ismert manapság. Rengetegen hallottak már a cég termékeiről, alamint az általuk kínált üzleti lehetőségről: de mi az a Zinzino tulajdonképpen, hogyan működik az üzleti modelljük, és milyenek a termékeik? Sokakban merült fel ez a kérdés, és mivel az utóbbi időben több cikket is írtunk a fogyasztói hálózatépítéssel kapcsolatban, ezért gondoltuk, hogy a Zinzino cégről is készítenénk egy kis összefoglalót.

Mi az a Zinzino tulajdonképpen?

A Zinzino egy direkt értékesítéssel foglalkozó vállalat, amely előállítja azokat a termékeket, amelyek a kereskedelmi palettájukon megtalálhatóak, valamint webáruházukból megrendelhetők. Sok másik hasonló céggel szemben náluk elég szűk a termékpaletta: a legfőbb fókusz az Omega 3 olajokon van.

A cég üzleti modellje kicsit eltér a hagyományos vállalatokétól. A network marketing cégek általában nem rendelkeznek üzlethelységgel, nem költenek reklámra és nem alkalmaznak kis-és nagykereskedelmi egységeket. Ehelyett a termékek promotálását hálózatépítő partnereik végzik, akik ezen munkáért cserébe jutalékot kapnak.   

A hálózatépítő munkát alapvetően többféle módon lehet végezni, vannak, akik teljesen online dolgoznak, és vannak, akik offline, de akadnak olyanok is, akik a kettőt egyszerre csinálják. Véleményem szerint az online munkavégzés ma már összehasonlíthatatlanul hatékonyabb, habár, ez mindenki személyes nézőpontja.

Alapvetően ne feledkezzünk meg arról, hogy az MLM egy különleges üzleti koncepció, amely a legkönnyebben elérhető vállalkozái formák egyike az átlagember számára. Szinte teljesen kockázatmentes, minimális tőkével belevághatunk, ráadásul a cégek rendkívül jó személyiségfejlődési programokat kínálnak az érdeklődőknek minimális összegekért cserébe, vagy akár ingyen. A vállalat tulajdonképpen az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet nekünk jutalékot, minél nagyobb a generált forgalom, annál nagyobb az elérhető jövedelemszint.

Minden egyes létrehozott fogyasztói hálózat kétféle emberből áll: egyszerű termékfelhasználókból és hálózatépítőkből, akik lényegében ezen promótőr munkát is csinálják. Az ő segítségükkel a hálózatunk szintén épül, így a hatástöbbszörözés elvét kihasználva hatalmas fogyasztói hálózat jöhet létre. Amikor ez már tényleg elég nagyra nő, tulajdonképpen minimális munkával is képesek lehetünk fenntartani azt, így a jövedelmünk passzívvá válhat egy idő után.

A lenti ábra kiválóan szemlélteti ezen folyamatot: mi vagyunk a sárga színű személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózatot építenek fel, már passzív jövedelemről beszélhetünk.

Az MLM koncepciója

Az utóbbi évek során rengeteg vállalkozó életében láttam bele, mint online marketing specialista, meglátásom szerint az MLM üzletépítés által kínált lehetőséget sokan félreértik. Íme, néhány olyan szempont, amelynek köszönhetően valójában ez egy remek üzleti lehetőség – a hagyományos vállalkozói formák nagy részére ez egész egyszerűen nem igaz:

  • Online is csinálható, saját időbeosztás alapján
  • Az átlagkereset többszörösét is meg lehet vele keresni  
  • Mi választjuk ki a munkatársainkat    
  • Jóformán teljesen kockázatmentes
  • Ingyenes, vagy olcsó oktatás, mentori program   
  • Komoly személyiségfejlődési programok
  • Viszonylag könnyen megtanulható  
  • Passzív jövedelemszerzési lehetőség

Mielőtt elkezdünk hálózatépítéssel foglalkozni, ne felejtsük el, hogy ez egy külön szakma, melyben kizárólag akkor érhetünk el igazán szép eredményeket, ha komoly tanuláson és személyiségfejlődésen megyünk keresztül, ami nem megy mindenkinek egyik pillanatról a másikra. A Zinzino bináris kifizetési rendszerrel rendelkezik, ami egy kezdő hálózatépítő számára sokak szerint talán kicsit szokatlan, ennek az a lényege, hogy mindenkinek maximum két lába lehet a rendszerben.  

A vállalat története röviden 

A Zinzino egy svédországi székhelyű globális vállalat, amely étrend-kiegészítők, bőrápoló és étrendkiegészítő termékek gyártásával foglalkozik. A 2005-ben, Norvégiában alapított cég termékeinek célja elsősorban a megfelelő Omega 3:6 arány megteremtése. Ma már jóformán egész Európában jelen van a cég, több, mint 100 piacon kaphatók termékeik.

Legális a Zinzino?

Mikor hálózatépítéssel kezdünk foglalkozni, akkor sokszor merül fel bennünk a jogos kérdés kezdőként: vajon tényleg legális-e ez a tevékenység? A válasz az, hogy alapvetően igen, hiszen a piramisjátékokkal ellenben a termékek eladásán van a hangsúly, nem pedig a belépési költségek visszaosztásán.

Milyenek a Zinzino termékek?

Az Zinzino termékek – a legtöbb felhasználó szerint – alapvetően jók, hiszen e nélkül nem is működhetne hosszú távon egy direkt értékesítéssel foglalkozó cég. A cég más hasonló vállalatokhoz képest viszonylag kevés termékkel rendelkezik, az emberi egészség egy szűk szegmensét célozták meg.

Népszerű termékeik például a Zinzino Balance, Zinzino Viva, BalanceTest, BalanceTest x2, Vitamin D Test, Skin Serum és a HbA1c Test. 

Lehet pénzt keresni Zinzino hálózatépítéssel?

Jó ötlet-e Zinzinozni?

Kemény munkával mindegyik olyan network marketing vállalattal lehet pénzt keresni, amely korrekt kifizetési rendszerrel rendelkezik és megfelelő termékskálával. Arról ne feledkezzünk meg, hogy komoly tanulás, személyiségfejlődés és időbefektetés nélkül nem lehet igazán eredményessé válni MLM hálózatépítőként. 

Megéri-e a hálózatot építeni ennél a cégnél?

Alapvetően ez mindenki szubjektív megítélésétől függ. Ismerek olyan embereket, akik sikeresek voltak ennél a network marketing vállalatnál: tehát, lehet sikeressé válni, ha valaki tényleg jó hálózatépítő. A siker függhet attól is, hogy milyen csapatba kerülünk: az online munka előnye például, hogy korlátlan embert meg lehet keresni, sokan azért válnak sikertelenné ebben a szakmában, mert nem rendelkeznek kiterjedt ismerősi körrel. 

A siker függhet attól is, hogy milyen szponzort kapsz a munka során. Érdemes megjegyezni, hogy a Zinzino viszonylag szűk termékpalettával rendelkezik, kizárólag az egészségpiac egy szűkebb termékszegmensével rendelkezik, ez annyiban hátrányos, hogy rengeteg másik céggel szemben nem juthatunk el olyan termékekkel mások háztartásába, mint a tisztítószerek, hiszen az említett termékcsoport minden egyes háztartás mindennapi része. 

Milyen kompetenciák szükségesek a sikeres munkavégzéshez?

Ahhoz, hogy a network marketing szakmában kiemelkedő eredményeket érhessünk el, több olyan kompetencia magasszintű elsajátítása is szükséges lesz, ami elengedehetetlen a sikerhez. 

Az értékesítés alapjait szükséges megismernünk, és ez még akkor is igaz, ha az MLM már rég nem nyomulásról és tukmálásról szól. Az üzleti koncepciót be kell tudnunk mutatni, el kell tudni adni, ehhez pedig szükséges a jó prezentálóképesség.  

A vezetés elengedhetetlenül fontos része a sikeres munkavégzésnek. A hangsúly a példamutatáson, konzisztencián, szervezettségen és motiváláson van, ez pedig sokszor nagyban eltér attól, amilyennek egy főnököt elképzelünk. Arroganciával, lekezeléssel, számonkéréssel pont az ellenkező hatást fogjuk kiváltani másokból. 

A személyiségfejlődés talán a munka legfontosabb része. Teljesen mindegy, hogy milyen területről jövünk, akkora üzletet fogunk felépíteni, amekkorát a személyiségünk elbír majd. Legyünk jól öltözöttek, elegánsak, kedvesek, empatikusak és barátságosak. 

Elsőre talán úgy gondoljuk, hogy szinte semmi esély arra, hogy sikeressé váljunk, hiszen nem rendelkezünk ezen kompetenciákkal. Ne felejtsük el, hogy egyedül a tanulni vágyásunk, olvasottságunk és szakmai lelkesedésünk fogja eldönteni, hogy mennyire válunk majd eredményessé. 

Milyen más MLM cégek vannak?

A Zinzino csupán egy a sokféle választási lehetőség közül. Rengeteg network marketing cég van idehaza, érdemes mindenképp olyat választani, amely megbízható, stabil háttérnek és jó üzleti hírnévnek örvend, hiszen ezek mögött bizonyítottan jó üzleti koncepció is van. 

Magyarországon ismert MLM vállalatok például az Amway, Forever Living Products, Avon, Oriframe, BetterStyle, Farmasi, BioCom és a LifeCare. Fontos, hogy a cég üzleti múltját, termékpalettáját és etikettjét el tudjuk fogadni, hiszen ennek hiányában aligha válhatunk sikeressé. 

Források: 

https://mb.cision.com/Main/10976/3329390/1404389.pdf

https://carlsquare.com/research-coverage/zinzino/

https://www.datanyze.com/companies/zinzino/356286911

módosítva: 2023-02-03

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés