Nu Skin: remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

A Nu Skin termékeit rengetegen használják és ismerik Magyarországon. Az már sokak számára kevésbé tisztázott tény, hogy tulajdonképpen milyen vállalatról van szó? Hogyan működik az üzleti modelljük? Ha az egyik ismerősünk azt mondta, hogy ezzel a tevékenységgel pénzt lehet keresni, akkor azt pontosan hogyan kell érteni?

Cikkünkben röviden igyekszünk összefoglalni mindent, amit erről a vállalatról érdemes tudni.  

Mi az a Nu Skin tulajdonképpen?

A Nu Skin egy gyártó cég, amely előállítja a kereskedelmi kínálatukban kapható termékeket. A vállalat az innovatív szépségápolási és wellness termékeiről ismert, termékkínálatuk sokrétű és széles, minőségi termékek kaphatók kínálatukban.  

A cég üzleti modellje picit eltér a hagyományos vállalatoktól. A network marketing jellegű cégek többnyire nem rendelkeznek üzlethelységgel, nem költenek reklámokra, vagy nem alkalmaznak kis-és nagykereskedelmi cégeket sem partnerként. A promóciós munkát lényegében hálózatépítő partnereik végzik, akik a munkájukért cserébe jutalékot kapnak.

A fogyasztói hálózatépítést többféle képpen lehet végezni, vannak, akik offline dolgoznak, vannak, akik online, valakik pedig mindkét lehetőséget használják. Online marketing szakértőként nekem az a véleményem, hogy az online munkavégzés ma már sokkal hatékonyabb, habár, ez mindenki személyes megítélésén múlik.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az MLM által kínált opció egy különleges üzleti lehetőség, mely talán a legkönnyebben elérhető vállalkozói formák egyike egy átlagember számára. Szinte teljesen kockázatmentes, nem igényel külön végzettséget, minimális befektetéssel elkezdhető, ráadásul a cégek rendkívül jó személyiségfejlődési programokat nyújtanak az érdeklődőknek akár teljesen ingyen, vagy minimális összegekért cserébe. A vállalat tulajdonképpen az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet jutalékot nekünk, minélt nagyobb ez a forgalom, annál többet.

Gyakorlatilag minden fogyasztói hálózat kétféle emberből áll, egyszerű termékfelhasználókból és hálózatépítőkből, így a hatástöbbszörözés elvét kihasználva hatalmas fogyasztói hálózat épülhet ki. Mikor ez már tényleg elég nagyra nő, igazából minimális befektetett munkával is képesek lehetünk fenntartani azt, így a jövedelmünk passzívvá válhat egy idő után.

Az alábbi ábra koncepcionálisan szemlélteti ezen folyamatot: mi vagyunk a sárga színű személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózatot építenek fel, már passzív jövedelemről beszélhetünk.

Az MLM rendszerének felépítése

Az utóbbi évek során online marketing specialistaként rengeteg vállalkozó életére láttam rá, véleményem szerint az MLM üzletépítés által kínált lehetőség jobb, mint a hagyományos vállalkozói formák nagy része. Ennek az az oka, hogy

  • Online is csinálható, saját időbeosztás szerint
  • Az átlagkereset többszörösét is el lehet érni vele  
  • Mi választjuk ki a csapatunk tagjait
  • Jóformán teljesen kockázatmentes
  • Komoly személyiségfejlődési lehetőség
  • Ingyenes, vagy olcsó oktatás, mentori program   
  • Passzív jövedelemszerzési lehetőség

Mielőtt hálózatépítői tevékenységbe kezdünk, ne felejtsük el, hogy ez egy külön szakma, amelyben szinte kizárólag úgy lehetünk sikeresek, ha komoly tanuláson és személyiségfejlődésen megyünk keresztül, ami tényleges erőfeszítést igényel. Ennek köszönhetően sokan nem is lesznek sikeresek benne igazán.

A cég rövid története 

A vállalatot 1984-ben alapította Blake Roney, Sandie Tillotson és Steven Lund, akiknek a célja egy innovatív testápolási termékeket gyártó és értékesítő cég megteremtése volt. Jelenleg a TOP10 network marketing vállalalat egyike árbevétel szerint, jelenleg körülbelül 40 országban van jelen. A cég több, mint 200 bőr-, haj-, kozmetikai, szájápolási, általános táplálkozási, sporttáplálkozási, súlykontroll- és botanikai terméket kínál.

Legális a Nu Skin?

Amikor hálózatépítéssel kezdünk el foglalkozni, sokszor felmerül bennünk a jogos kérdés kezdőként, hogy vajon tényleg legális-e ez a tevékenység Magyarországon. A válasz az, hogy igen, sokan összekeverik a világon szint mindenütt elfogadott MLM üzleti modellt a piramisjátékokkal, ahol nem a termékek eladásán van a hangsúly, hanem az új tagok beszervezésén.

Milyenek a Nu Skin termékek?

A Nu Skin termékek – a legtöbb felhasználó szerint – alapvetően jó minőségűek, hiszen e nélkül nem is operálhatna hosszú távon egy direkt értékesítéssel foglalkozó cég. Innovatív szépségápolási és wellness termékeik ismertek világszerte. A termékek többnyire drágábbak, mint a bolti megfelelőik

Népszerű termékeik közé tartozik például a Beauty Focus Collagen+, Nutricentials Complexion Protection, ageLOC Dermatic Effects és a LumiSpa IdealEyes. 

Lehet pénzt keresni Nu Skinnel?

Jó ötlet-e?

Alapvetően igen, hiszen egy korrekt és ismert network marketing cégről lenne szó. Nagyon sokan összekeverik az MLM korrekt üzleti modelljét a piramisjátékokkal, ahol nem a termék eladáson van a hangsúly, hanem a tagok beszervezésén.

Megéri-e itt hálózatot építeni?

A kérdés mindig szubjektív, mindenkinek más és más MLM cég képes megadni azt, amire szüksége lenne. Ismerek olyan embereket, akik sikeresek voltak Nu Skin hálózatépítőként, és voltak, akik kevésbé. A siker nagy mértékben függ attól a csapattól is, ahová kerülünk, hiszen vannak, akik online, és vannak, akik offline dolgoznak ebben a szakmában – mindenkinek más lehet kézenfekvő. Az online munka előnye, hogy korlátlan embert szólíthatunk meg, és sokkal időhatékonyabb, az offline munka mellett a személyesség szól. 

Sokan például azért nem lettek sikeresek ebben a szakmában, mert kizárólag az ismerősi körükre hagyatkoztak. A választott szponzortól is nagyon sok minden függhet, hiszen nem biztos, hogy tudsz vele azonosulni emberileg, nincsenek meg a közös kapcsolódási pontok. Érdemes leszögezni, hogy a vállalat leginkább a szépségápolási és wellness termékeiről ismert, így hátrányt élvez sok olyan céggel szemben, amely például táplálékkiegészítőkkel is tisztítószerek tekintetében széles palettával rendelkezik.

Milyen egyéb network marketing cégek vannak? 

A Nu Skin csupán egy a sokféle MLM cég közül. Érdemes lehet olyanhoz csatlakozni, amely ténylegesen stabil háttérrel és megbízható üzleti múlttal rendelkezik, hiszen ezek mögött bizonyíthatóan jó üzleti koncepció és termékpaletta áll. A cég jó hírneve is rendkívül fontos. 

Magyarországon ismert MLM vállalat például a Forever Living Products, BetterStyle, Farmasi, Oriframe, Avon, BioCom, Zinzino és a LifeCare. Elengedhetetlen, hogy a cég üzleti múltját, hírnevét és etikettjét el tudjuk fogadni, hiszen ennek hiányában nem lehetünk sikeresek. 

Források: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nu_Skin_Enterprises

https://www.referenceforbusiness.com/history2/21/Nu-Skin-Enterprises-Inc.html

https://logos-world.net/nu-skin-logo/


módosítva: 2023-01-25

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés