LrWorld: remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

Az LrWorld (LR Health & Beauty) nevét bizonyára sokan hallottátok már a network marketing világában. A széles körű termékpalettával rendelkező vállalat Magyarországon viszonylag ismertnek számít, eredetileg Németországból indult útjára. De mi az LR, milyen termékeik vannak, és hogyan működik a cég üzleti modellje?

Mi az az LR tulajdonképpen?

Az LR egy olyan direkt értékesítéssel foglalkozó vállalat, amelytől rengeteg féle terméket lehet vásárolni. Termékpalettájuk viszonylag széles, de leginkább kozmetikumairól, testápolási szereiről és táplálékkiegészítőiről ismert.  

A cég üzleti modellje kissé különlegesnek számít. Az MLM cégek többnyire nem rendelkeznek saját üzlethelységgel, nem reklámozzák magukat a különféle médiumokon keresztül és nem alkalmaznak kis-és nagykereskedelmi egységeket. A termékek promótálását lényegében hálózatépítő üzleti partnereik végzik, akiknek jutalékot fizet a cég a munkájukért cserébe.

Ezen hálózatépítő munkát többféle módon lehet csinálni, vannak, akik 100%-ban online dolgoznak, míg mások teljesen offline, de akadnak olyanok is, akik egyszerre csinálják a kettőt. Véleményem szerint az online üzletépítés ma már sokkal hatékonyabb, habár, vannak, akik az offline munkát preferálják inkább.

Ne felejtsük el, hogy az MLM egy különleges üzleti modell, mely valójában a legkönnyebben elérhető vállalkozási lehetőségek egyike a hétköznapi emberek számára. Jóformán teljesen kockázatmentes, minimális tőkével el lehet kezdeni, ráadásul a cégek rendkívül jó személyiségfejlődési programokat kínálnak minimális összegekért cserébe, vagy akár teljesen ingyen. A cég lényegében az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet jutalékot, minél nagyobb ez a forgalom, annál magasabb az elérhető jövedelem.

Minden egyes létrehozott fogyasztói hálózat tulajdonképpen kétféle emberből áll: hálózatépítőkből és egyszerű termékfelhasználókból. Az előbbiek szintén végzik a promóciós munkát, így a hatástöbbszörözésnek köszönhetően hatalmas fogyasztói hálózat épülhet ki. Amikor ez ténylegesen nagyra nő, onnantól kezdve minimális munkával fenntarthatjuk azt, így a jövedelmünk passzívvá válik egy idő után. Az alábbi ábra remekül szemlélteti ezen folyamatot: mi vagyunk a sárgával jelzett személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózatra tesznek szert, már passzív jövedelemről beszélhetünk.  

Az utóbbi évek során – mint online marketing specialista vállalkozó – rengeteg magyar vállalkozó életére láttam rá, véleményem szerint az MLM üzlet által nyújtott lehetőségeket sokan félreértik. Íme, pár olyan szempont, amelynek köszönhetően valójában egy remek üzleti lehetőségről beszélünk, a hagyományos vállalkozói formák nagy részéről ez nem mondható el:

  • Online is csinálható, saját időbeosztás alapján
  • Az átlagkereset többszörösét is meg lehet vele keresni
  • Mi választjuk ki a munkatársainkat
  • Viszonylag könnyen elsajátítható
  • Szinte teljesen kockázatmentes
  • Ingyenes, vagy olcsó oktatási program
  • Komoly személyiségfejlődési lehetőség
  • Passzív jövedelemszerzési lehetőség

Mielőtt elkezdjük felépíteni életünk hálózatát, ne felejtsük el, hogy ez egy külön szakma, amely odafigyelést és tanulást igényel. Szinte biztosra ehető, hogy nem fogunk igazán komoly eredményeket elérni, ha nem fogadjuk meg a mentorunk tanácsait és nem akarunk személyiségfejlődésen keresztülmenni.

A vállalat története röviden

Az 1985-ben alapított cég Európa egyik legnagyobb direkt értékesítési vállalata, a cég eleinte parfümöket és testápolási termékeket kínált, ma már a táplálékkiegészítőkön és Aloe alapú termékeken is hatalmas hangsúly van. A cég központja Ahlenben (Németország) található, ma már körülbelül 30 európai országban van jelen a vállalat.

Legális az LR?

Sokakban merül fel a kérdés, mikor hálózatépítéssel kezdenek el foglalkozni, hogy vajon legális-e ez a tevékenység? Alapvetően igen, hiszen a piramisjátékokkal szemben ennél a cégnél a termékek eladásából származik a bevétel, nem pedig a tagok drága belépési költségén.

Milyenek az LR termékek?

Az LR termékek – a legtöbb felhasználó véleményem szerint – alapvetően jók, hiszen e nélkül nem is igazán működhetnek hosszú távon egy direkt értékesítéssel foglalkozó vállalat. A cég termékkínálatában egyaránt megtalálhatók a parfümök, kozmetikumok, testápolási szerek és az étrendkiegészítők.  

Népszerű termékeik közé tartozik például a Mind Master.

Lehet pénzt keresni LR hálózatépítéssel?

megeri-e?

Kemény, céltudatos munkával gyakorlatilag bármilyen olyan network marketing vállalattal lehet pénzt keresni, amennyiben komolyan vesszük a munkát, azonosulni tudunk a termékekkel, és jó szponzorral dolgozhatunk együtt. Ne felejtsük el, hogy pusztán szerencsére alapozva nagyon nehéz lesz bármilyen eredményt elérni ezzel a munkával.

Megéri-e a hálózatot építeni ennél a cégnél?

Ez mindenki szubjektív megítélésén múlik. Ismerek sikeres és sikertelen LR hálózatépítőket egyaránt. A siker nagy mértékben függhet például attól, hogy milyen csapatba kerülünk: az online munka előnyei közé tartozik például, hogy korlátlan embert meg lehet keresni, sok ember azért válik sikertelenné ebben a szakmában, mert nem rendelkeznek kiterjedt ismerősi körrel, és csupán ezen személyekre próbálnak meg támaszkodni. 

Az eredményesség attól is függ, hogy milyen szponzort kapunk: lehetséges, hogy nem tud téged akármennyi időn keresztül támogatni, vagy hogy emberileg nem jöttök ki jól egymással. Ne felejtsük el, hogy a személyiségünket is fejleszteni kell a munka során.

Milyen kompetenciákat szükséges elsajátítani?

A Network Marketing világában kizárólag akkor lehetünk kiemelkedően sikeresek, ha több olyan kompetenciát is sikeresen elsajátítunk, amely a szakma sarokkövét képezi. 

Szokták mondani, hogy az MLM már rég nem a nyomulásról és tukmálásról szól, viszont az értékesítés alapjait akkor is meg kell tanulnunk, hiszen az üzleti lehetőséget el kell tudnunk adni, azt be kell tudnunk mutatni, annak előnyeivel együtt. 

A vezetés elengedhetetlen része a munkának. Ne gondoljuk azt, hogy egy rossz főnök társaságában bárki is motivált lesz, aki arrogáns, parancsolgat és folyton csak számonkér. Az MLM világában mindenki a saját maga főnöke. Kedvesség, empátia, példamutatás szükséges ahhoz, hogy a siker útjára léphessünk.

A személyiségfejlődés talán a legkiemelkedőbb része mindennek. Teljesen mindegy, hogy milyen területről jössz: akkora üzleted lesz, amekkorát a személyiséged elbír. Legyünk mindig elegánsak, kedvesek, barátságosak, a beszédtechnikánk legyen kiegyensúlyozott. A csapattagjainkra egyenlő felekként kell tekintenünk, nem úgy, mint egy beosztottra! 

Talán természetes bennünk az az érzés, hogy mi nem is válhatunk sikeressé ebben a szakmában, hiszen ezekről még talán semmit nem tudunk. Ne essünk kétségbe, kizárólag a szakmai lelkesedésünk, olvasottságunk és elhivatottságunk fogja meghatározni az eredményességünket.

Milyen egyéb lehetőségeink vannak? 

Az LR-en kívül számtalan másik hálózatépítő cég van Magyarországon. Érdemes mindenképp olyat választani, amelyek megbízható, ismert múlttal rendelkezik, hiszen ezek már bizonyítottan jó termékekkel és kiforrott üzleti stratégiával rendelkező vállalatok. 

Magyarországon ilyen cég például az Amway, Forever Living Products, Avon, BetterStyle, Farmasi, Oriframe, BioCom, Zinzino és a LifeCare. Azt érdemes elsődlegesen szem előtt tartani, hogy a cég üzleti múltjával és termékpalettájával meg kell találni az összhangot, e nélkül egyetlen céggel sem lehetünk sikeresek.

Források:

https://medium.com/@bodynutritionorg/lr-health-and-beauty-systems-review-is-it-legit-aefb3226376a

https://www.moneymakerland.com/how-to-make-money-online-with-1161-lr_health_beauty_system

https://www.trustpilot.com/review/www.lrworld.com

módosítva: 2023-02-03

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés