LifeCare – remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

Bizonyára sokan vagytok, akik találkoztatok már fogyasztói hálózatépítés, azaz network marketing (MLM) üzleti lehetőségével. Az utóbbi időben rengeteg ilyen cégnek a termékpalettáját, üzleti modelljét, kifizetési rendszerét és működési szisztémáját vizsgáltam meg, és egy sem volt köztük, amely annyira megfogott volna, mint a LifeCare cégé. Mégis miért számít különlegesnek a LifeCare? Miben más, mint a többi cég, és miért van mögötte remek online marketing kereseti lehetőség?

Egyáltalán, mi az a network marketing?

A multi-level marketing (MLM) egy különleges üzleti koncepció, melynek lényege, hogy az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet nekünk a cég jutalékot, a teljesítményünkkel arányosan. Minél nagyobb fogyasztói forgalmat generálunk, annál nagyobb jövedelemre tehetünk szert.  

Minden egyes fogyasztói hálózatban kétféle ember található meg: egyszerű termékfogyasztók, és hálózatépítők. Az utóbbiak azok a személyek, akik velünk együtt a fogyasztói hálózat kiépítésével foglalkoznak. A rendszer a hálózatépítők munkájának köszönhetően válik igazán hatékonnyá: hiszen az általuk létrehozott fogyasztói hálózatból származó forgalom után is jutalékot kapunk. Így, a hatástöbbszörözés elvének köszönhetően hatalmas fogyasztói hálózat jöhet létre, és amikor ez már stabilan működik, rengeteg profi hálózatépítő dolgozik a csapatunkban, akár hátra is dőlhetünk – a jövedelem egy idő után passzívvá válik.

A lenti ábra szemlélteti ezen folyamat lényegét: mi vagyunk a sárga színű személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózatot építenek ki, már passzív jövedelemről beszélhetünk

Az MLM működése

Miért érdekes az, hogy egy cég fogyasztói hálózatépítéssel próbálja meg a termékeit eladni?

Azt érdemes végig gondolni, hogy egy termék gyártása, és eladása során milyen többletköltségek jelentkeznek. A gyártó cég körülbelül az eladási ár 40%-áért gyárt le egy terméket, míg az utána következő kereskedelmi vállalatok összesen 60%-ot tesznek rá erre. Csak hogy párat említsünk:

  • Szállítmányozás
  • Raktározás
  • Logisztika
  • Az áruházi alkalmazottak kifizetése (pénztárosok, biztonsági őr)
  • Az áruház fűtése
  • Reklám költség (plakátok, TV bejátszás, Facebook hirdetések, stb…)
  • Minden egyes köztes vállalkozó adója és rárakott haszna

Ennek köszönhetően vásárláskor jelentősen megnő a termékek ára annak tényleges értékéhez képest. A fogyasztói hálózatépítés azért rendkívül hatékony, mert ebben az üzleti koncepcióban szinte az összes fent felsorolt költség megspórolható annak során, ahogy a termékeket eljuttatjuk a végfelhasználókhoz.

A cég egy központi raktárként üzemel, ahonnan szerződött futár partnereik segítségével szállítják ki a termékeket egész Magyarországon. A rendelés egy webáruházon keresztül történik, ergó, minimális rezsivel rendelkezik a cég a gyártási költségeken kívül. Még külön reklámra sem költenek: azt a rengeteg plusz költséget, ami egyébként felmerülne, nem kell belefoglalni a termék árába, a promócióért lénygegében a hálózatépítőknek fizet a cég.

Ennek köszönhetően sokkal jobb ár-érték arányra számíthatunk, ami meg is mutatkozik a LifeCare termékein. Annak ellenére, hogy többségük nem drágább, mint a bolti minőségek nagy része, rendkívül jó minőségű termékkínálat érhető el, hiszen rengeteg felesleges költség kimaradt az értékesítés során.

A vállalat története röviden 

A 2005-ben Temesváron alapított romániai cég 16 év alatt a bio, természetes és vegán termékek egyik legnagyobb közvetlen értékesítőjévé vált Romániában, ma már szinte egész Európában jelen van. Termékpalettájuk nagyon széles, több mint 300 termékük nagy része bio minősítéssel rendelkezik. Ismert képviselői például Katalin Botezatu, Mihaela Radulescu, Simona Amanár, Virgil Iantu és Gabriela Szabó.

Miért szeretem igazán ezt a céget?

Alapvetően, sokféle network marketing cég van a piacon: én azért szerettem meg őket igazán, mert fantasztikus a csapatuk, online dolgoznak, a munka 100%-ban otthonról végezhető, kedvezőek a feltételek, és végül, de nem utolsó sorban: a remek, rendkívül széles spektrumot lefedő termékeik még kedvező áron is kaphatók, sok más hasonló vállalat kínálatával szemben.

Milyenek a LifeCare termékek?

Én rengeteget kipróbáltam már közülük, mindegyiket szuper minőségnek tartom. Többféle termékkategóriával rendelkeznek: vannak otthonápolási, testápolási szerek, vitaminok, különleges gyógykészítmények, fogyást elősegítő termékek, gyakorlatilag minden, ami egy háztartásban megtalálható.

Én mindegyiket, amelyet eddig kipróbáltam, nagyon megszerettem. A samponjuk például olyan, hogy egy komplett fél literes kiszerelés, balzsamos, illatos, sokáig elég a családnak, míg a boltit szinte azonnal elhasználjuk, és abban semmi különlegesség nincs illatra nézve.

A tisztítószereik is prímák: nagyon sok koncentrátum termék van köztük, amelyek nem drágák, ráadásul 99%-ban bio, természetes alapanyagokból állnak, és nem károsítják a bőrt.

A csokis italporuk nagyon ízletes és finom, használva sokáig elég egy embernek, banánnal turmixolva isteni ízű.

Mit mondhatunk az üzleti lehetőségről?

A LifeCare rendkívül jó üzleti lehetőséget nyújt – hiszen, a termékek promotálásával akár nem kevés pénzt kereshetünk. Ez nem tukmálásról szól: ma már szinte bárkit elérhetünk a Facebookon keresztül, egyszerű posztolgatással, nem egy üzletépítő van a LifeCarenél, akik szinte teljesen ismeretlen emberekből értek el 1000-2000 eurós jövedelmi szintet.

Ennek egy viszonylag könnyen tanulható technikája van, amit bárki, aki szeretne megtanulhat – lényegében Facebookon történt postolgatásról szól a munka nagy része.

Források: 

https://club.life-care.com/HU/

https://www.youtube.com/c/lifecareromaniafericire 

https://colnect.com/en/functional_cards/functional_card/34095-Lifecare_Happiness_VIP_card-Life_Care-Multilevel_Marketing-Romania 

módosítva: 2023-01-23

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés