Biocom, ökonet: remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

Bizonyára sokan hallottatok már a Biocom (ökonet) nevű cégről, annak termékeiről, valamint üzleti lehetőségéről. A Biocom Magyarország egyik legnagyobb forgalommal bíró network marketing vállalata: de tulajdonképpen mit jelent ez a fogalom, hogyan működik a fogyasztói hálózatépítés, és milyen termékei vannak a Biocomnak? Íme, egy rövid áttekintő cikk mindazok számára, akik szeretnék pár szóban megismerni a cég üzleti lehetéségét, valamint termékpalettáját.


Mi az a Biocom tulajdonképpen?

A Biocom egy direkt értékesítő cég, amely előállítja azon termékeket, amelyek a kereskedelmi kínálatukban kaphatók, valamint a webáruházukból megrendelhetők. Alapvetően széles palettával rendelkeznek: egyaránt kapható náluk szépségipari, kozmetikai termékek, valamint minőségi táplálékkiegészítők.

A cég üzleti modellje kicsit különlegesebb, hiszen nem a hagyományos kereskedelmi utat választották, mint rengeteg másik cég. Az MLM vállalatok többnyire nem tartanak fenn üzlethelységet, és nem költenek külön reklámokra, hanem a promóciós munkát ehelyett partneri hálózatukon keresztül végzik, amiért természetesen jutalékot kapnak.

A hálózatépítő munkát sokféle módon lehet végezni: vannak, akik online dolgoznak, vannak, akik offline, és olyanok is akadnak, akik a kettőt együtt csinálják. Véleményem szerint az online munkavégzés ma már nagyságrendekkel hatékonyabb, habár, ez mindenki személyes nézőpontja.

Soha ne felejtsük el, hogy az MLM egy különleges üzleti lehetőség, amely a legkönnyebben megközelíthető vállalkozási formák egyike a hétköznapi emberek számára: jóformán teljesen kockázatmentes, minimális tőkebefektetéssel elkezdhető, a cégek ráadásul magas színvonalú személyiségfejlődési programokat kínálnak az érdeklődőknek szinte teljesen ingyen, vagy minimális összegekért. A vállalat lényegében az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet jutalékot a munkánkért, minél nagyobb forgalmat generálunk, annál nagyobb jövedelmi szintre léphetünk.

Minden egyes fogyasztói hálózat kétféle személyből áll: egyszerű termékfelhasználókból és hálózatépítő személyekből, akik tulajdonképpen ezen promótőr munkát végzik. Az utóbbi személyek szintén részt vesznek a hálózatépítésben, így a hatástöbbszörözés lehetőségét kihasználva hatalmas fogyasztói hálózat épülhet fel. Amikor ez már tényleg nagyra nő, lényegében minimális munkával képesek lehetünk azt fenntartani, így a jövedelmünk passzívvá válhat egy idő után

Az alábbi ábra remekül szemlélteti a konstrukciót: mi vagyunk a sárga színű személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózatra tesznek szert, mi komoly passzív jövedelemre tehetünk szert.

Az MLM működése

Az utóbbi évek során rengeteg vállalkozó életébe láttam bele, mint online marketing specialista, véleményem szerint az MLM üzletépítés által kínálat lehetőségeket nagyon sokan félreértik manapság. Íme, pár olyan szempont, amelynek köszönhetően remek üzleti alternatíva:

  • Online is végezhető, saját időbeosztás alapján
  • Az átlagkereset többszörösét is el lehet vele érni
  • Mi választjuk ki a munkatársainkat    
  • Jóformán teljesen kockázatmentes
  • Komoly személyiségfejlődés
  • Viszonylag könnyen megtanulható  
  • Ingyenes, vagy olcsó oktatás, mentori program   
  • Passzív jövedelemszerzési lehetőség

Mielőtt hálózatépítésbe kezdenénk, ne felejtsük el, hogy ez egy külön szakma, amelyben kizárólag akkor lehetünk sikeresek, ha komoly tanuláson és személyiségfejlődésen megyünk keresztül, ami nem megy mindenkinek egyik pillanatról a másikra.

Milyenek a Biocom termékek?

Az Biocom termékek – a legtöbb felhasználó szerint – alapvetően jók, hiszen e nélkül nem is működhetne hosszú távon egy direkt értékesítéssel foglalkozó vállalat. Többféle termékkategória is elérhető náluk, ilyen például a szépségápolás, kozmetikumok és a táplálékkiegészítők.

Népszerű termékek például a Liquid D3 D-vitamin csepp, C-1000 kapszula, az ősssejtes szérumuk és a CPC száj spray. 

Legális-e Biocom hálózatépítéssel foglalkozni? 

Sokan, akik kezdőként találkoznak az MLM világával, fel szokták tenni a kérdést, hogy legális-e a BioCom hálózatépítés. Alapvetően igen, hiszen egy network marketing vállalatról beszélünk, nem szabad összekeverni ezt az üzleti modelt a piramisjátékokkal, ahol lényegében nem a termékek vásárlásán van a hangsúly, hanem a tagok magas belépési díján

Lehet pénzt keresni Biocom hálózatépítéssel?

Jó ötlet-e velük építkezni?

Mindegyik olyan MLM cégnél lehet pénzt keresni, amely jó termékekkel és korrekt kifizetési struktúrával rendelkezik. Azt ne felejtsük el, hogy kemény munka, példamutatás és tanulás nélkül jó eséllyel egyetlen hálózatépítő cégnél sem fogunk értékelhető eredményeket elérni.  

Megéri-e ezzel a céggel együtt dolgozni?

Mindenki személyes véleményétől és szubjektív megítélésétől függ, hogy mit gondol a témával kapcsolatban: mindenkinek más és MLM cég képes megadni azt, amire szükség lenne. Ismertem olyan embereket, akik sikeresek voltak ennél a vállalatnál, és olyanokat is, akik kevésbé: ez nagy mértékben függhet például attól is, hogy milyen csapattal dolgozunk együtt, hiszen vannak, akik inkább online, mások inkább offline operálnak. Az online munkavégzés előnye, hogy korlátlan számú embert elérhetünk, és hogy időhatékonyabb, az offline munka viszont sokkal személyesebb sokak szerint. 

Sokan például azért nem lettek igazán sikeresek a szakmában, mert introvertált személyként szűkebb ismerősi körrel rendelkeznek.  A szponzoron is nagyon sok minden múlik: ha van közös kapcsolódási pont, akkor általában könnyebben megy a munka is. 

Milyen kompetenciák szükségesek a sikeres munkavégzéshez?

Amennyiben kiemelkedően sikeressé szeretnénk válni a network marketing világában, több olyan képességre is szükségünk lesz, amely a siker alapkövét képezi. 

Szükséges magtanulni az értékesítés alapjait, és ez még abban az esetben is így van, ha az MLM üzletépítés már régóta nem a tukmálásról és nyomulásról szól. Az üzleti koncepciót be kell tudni mutatni, és ezt el kell tudni adni - ehhez fontos a jó prezentálóképesség. 

A vezetés elengedhetetlen része a sikeres munkának. A hangsúly a példamutatáson, motiváláson, szervezettségen és konzisztencián van, ez pedig sokszor nagyban eltér attól, amilyennek egy főnököt képzelnénk el. Lekezeléssel, számonkéréssel, arroganciával pont ellentétes hatást fogunk elérni.

A személyiségfejlődés a munka leglényegesebb része. Akkora üzletet fogunk felépíteni, amekkorát a személyiségünk elbír: legyünk jól öltözöttek, elegánsak, empatikusak és kedvesek. Másképp nem fog menni, vagy az eredményeink rovására fogunk hibázni. 

Elsőre talán az a véleményünk, hogy szinte semmi esélyünk arra, hogy sikeres hálózatépítőkké váljunk, hiszen nem rendelkezünk a megfelelő kompetenciákkal. Ne felejtsük el, hogy kizárólag az olvasottságunk, tanulni vágyásunk és szakmai lelkesedésünk fogja meghatározni az eredményeinket.

Milyen egyéb MLM lehetőségek vannak? 

A BioCom csupán egy a sok MLM vállalat közül, amelyekhez csatlakozhatunk. Mindenképp érdemes lehet olyat választani, amely ténylegesen megbízható, stabil háttérrel és remek üzleti hírnévvel rendelkezik, hiszen ezek mögött bizonyítottan jó üzleti koncepció áll. 

Magyarországon ismert network marketing vállalatok például az  Amway, Avon, Forever Living Products, Oriframe, BetterStyle, Farmasi, Zinzino és a LifeCare.  Elengedhetetlen, hogy a cég üzleti múltját, termékpalettáját és etikettjét el tudjuk fogadni, hiszen e nélkül szinte biztos a kudarc.

Források: 

https://www.wsgr.com/en/events/biocom-celebrates-black-history-month-black-biotech-trailblazers-in-life-science.html 

https://americanhistory.si.edu/collections/search/object/SILNMAHTL_35272 


módosítva: 2023-02-03

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés