BetterStyle: remek üzleti lehetőség vagy aljas lehúzás?

Bizonyára nagyon sokan hallottatok már a BetterStyle (BetterWare) nevű cégről, valamint az általa kínált üzleti lehetőségről. Tény és való, hogy Magyarország egyik ismert és jelentős forgalommal bíró network marketing vállalata: de mégis mit takar ez, és mi az a BetterStyle? Egy rövid áttekintő cikk azoknak, akik szeretnék pár szóban megismerni a cég üzleti modelljét, és termékkínálatát.  

Mi az a BetterStyle tulajdonképpen?

A BetterStyle egy direkt értékesítő cég, amely előállítja a kereskedelmi kínálatukban található termékeket. Alapvetően széles termékpalettával rendelkezik a cég: vásárolható náluk több féle tisztítószer, parfüm, fogkefe, fogkrémek, edények, fazekak, valójában rengeteg minden, ami egy háztartás kínálatában megtalálható.

Az értékesítés módja különleges, ugyanis nem a hagyományos kereskedelmi utat választották, mint rengeteg vállalat. Az MLM cégek többnyire nem tartanak fenn üzlethelységet, nem költenek külön reklámokra, hanem a promóciós munkát partneri hálózatukon keresztül végzik, akik a munkájukért cserébe jutalékot kapnak.

Ez a munka többféle módon végezhető: vannak, akik szinte kizárólag online, vannak, akik kizárólag offline dolgoznak, és vannak olyanok is, akik a kettőt együtt használják. Véleményem szerint az online munkavégzés ma már sokkal hatékonyabb, habár, ezt mindig az adott csapat dönti el.

Soha ne felejtsük el, hogy a network marketing egy különleges üzleti lehetőség, amely a legkönnyebben megközelíthető vállalkozási formák egyike a hétköznapi emberek számára: szinte teljesen kockázatmentes, minimális tőkebefektetéssel elkezdhető, a cégek ráadásul magas színvonalú személyiségfejlődési programokat nyújtanak akár ingyen, vagy minimális összegért cserébe. A vállalat tulajdonképpen az általunk generált fogyasztói forgalom után fizet jutalékot a munkánkért cserébe, minél nagyobb forgalmat generálunk, annál nagyobb jövedelemre tehetünk szert.  

Minden egyes fogyasztói hálózat kétféle személyből áll: egyszerű termékfelhasználókból és hálózatépítő személyekből, akik lényegében ezen promóciós munkát végzik. Az utóbbi személyek szintén részt vesznek a hálózatépítésben, így a hatástöbbszörözés elvén hatalmas fogyasztói hálózat épülhet fel. Amikor ez már tényleg elég naggyá válik, lényegében minimális munkával képesek lehetünk fenntartani azt, így a jövedelmünk passzívvá válhat egy idő után.

Az alábbi ábra kiválóan szemlélteti a rendszer működését: mi vagyunk a sárga színű személy, és abban az esetben, ha a piros színnel jelzett üzletépítőink stabil hálózattal rendelkeznek, már passzív jövedelemről beszélhetünk.

Az MLM ábrája

Az utóbbi évek során rengeteg vállalkozóval ismerkedtem meg online marketing specialistaként, véleményem szerint nagyon sokan félreismerik az MLM szakmát. Íme, néhány olyan szempont, amelynek köszönhetően remek ötlet lehet hálózatépítésbe kezdeni:

  • Online is végezhető, saját időbeosztás szerint  
  • Az átlagkereset többszörösét is el lehet vele érni
  • Mi válogatjuk meg a munkatársainkat    
  • Szinte teljesen kockázatmentes
  • Komoly személyiségfejlődés
  • Viszonylag könnyen elsajátítható
  • Ingyenes, vagy olcsó oktatásban, mentorálási lehetőség   
  • Passzív jövedelemszerzési lehetőség

Mielőtt belekezdenénk, ne feledkezzünk meg arról, hogy ez egy külön szakma, amelyben csak és kizárólag akkor érhetünk el komoly sikereket, ha komoly személyiségfejlődésen és tanuláson megyünk keresztül, ennek köszönhetően nem mindenki válik benne sikeressé.

A cég története röviden 

A direkt értékesítő vállalatot 1928-ban alapította Londonban Andrew Cohen, mely MLM rendszerben működő, háztartási kellékeket értékesítő cég volt. A kedvező áron kapható termékeket ma már világszerte ismerik, Magyarországon az egyik legismertebb network marketing cég. 

Milyenek az BetterStyle termékek?

Az BetterStyle (BetterWare) termékek – a legtöbb felhasználó szerint – alapvetően jók, hiszen e nélkül nem is működhetne hosszú távon egy direkt értékesítéssel foglalkozó cég. Többféle termékkategóriával rendelkeznek, ezek a hátartási élet jelentős spektrumát lefedik. Áraik sokak szerint kedvezőek, átlag ember számára is megfizethetőek. 

Ismert termékeik például a Liquid Fabric öblítőfolyadék, a dishwasher cleaner mosogató tabletták, az Argan Queen fürdősó vagy a Monsieur Lion parfümük. 

Legális a BetterStlye? 

Sokakban felmerülhet a jogos kérdés, hogy a BetterStyle legális-e. Alapvetően igen: a hálózatépítés teljesen legális ennél a cégnél, ennek tisztázása azért érdekes, mert sokan összekeverik az MLM-et a piramisjátékokkal, ahol nem a termékek tényleges eladásán van a hangsúly, hanem az új tagok beszervezésén

Lehet pénzt keresni BetterStyle hálózatépítőként?

Remek ötlet-e?

Mindegyik olyan network marketing vállalattal lehet pénzt keresni, amely megfelelő termékskálával és korrekt kifizetési feltételekkel rendelkezik. Ne felejtsük el, hogy kemény munka, tanulás, fejlődés nélkül, pusztán a szerencsére alapozva nem lehet sikeressé válni az MLM üzletépítés világában. 

Jó ötlet ennél a cégnél hálózatot építeni?

Ez mindenki személyes megítélésétől függhet, hogy mit gondol erről a kérdésről. Alapvetően az a legfontosabb, hogy azonosulni tudjunk a termékekkel, a csapat munkamódszereivel és a szponzorunkkal, mindenkinek más és MLM vállalat tudja megadni azt, amire szüksége lenne. Ismertem sikeres és sikertelen Betterstyle hálózatépítőket egyaránt, ez nagy mértékben függhet például attól, hogy a csapat online vagy offline dolgozik. Az online munkavégzés - az online marketing által adott lehetőségeket kihasználva -  előnye, hogy jóformán korlátlan számú embert elérhetünk az interneten, és időhatékonyság tekintetében jobb, az offline munka mellett szól, hogy az személyesebb.  

Sok ember például azért nem lesz sikeres ebben a szakmában, mert introvertált személyként nincs sok ismerőse, és csak ezekre próbál támaszkodni a munka során. A kapott szponzortól is nagyon sok minden függ, hiszen abban az esetben, ha van közös kapcsolódási pont, a munka is hatékonyabb lesz a végén.

Milyen kompetenciák kellenek a sikeres munkához?

Abban az esetben, ha szeretnénk a network marketing szakmában kiemelkedően sikerssé válni, több olyan készségre is szükségünk lesz, ami a szakma alapjának tekinthető

Fontos, hogy tisztában legyünk az értékesítői szakma alapjaival, hiszen az üzleti koncepciót be kell tudni mutatni, azt el kell tudni adni a maga előnyeivel együtt. Ez megfelelő prezentálóképesség nélkül szinte lehetetlen feladat. 

A vezetés elengedhetetlen része a sikeres munkavégzésnek. A fő fókusz a motiváláson, példamutatáson, szervezettségen van, ez pedig nem feltétlenül az, amire sokan gondolnának, ha a főnökük jut eszükbe. Számonkéréssel, lekezeléssel, arroganciával szinte kizárt a siker. 

A személyiségfejlődés talán a munka legfontosabb része. Tapaszt hálózatépítők egyik kedvenc mondása szokott lenni, hogy mindenkinek akkora üzlete lesz, amekkorát a személyisége elbír. Legyünk kedvesek, empatikusak, odafigyelőek, ápoltak és öltözzünk fel igényesen. 

Először talán úgy érezzük, hogy szinte esélyünk sincs arra, hogy sikeressé váljunk az MLM világában, hiszen nincsenek meg a megfelelő kompetenciáink. Azonban ne felejtsük el, hogy egyedül a tanulni akarásunk, olvasottságunk és lelkesedésünk lesz mérvadó.

Milyen egyéb MLM cégek vannak? 

A BetterStyle csupán egy a sok MLM cég közül, amely közül választhatunk. Mindenképp érdemes olyat választani, amely megbízható, stabil háttérrel és üzleti múlttal rendelkezik, hiszen ezek mögött nyilvánvalóan jó üzleti stratégia és termékpaletta áll. 

Magyarorországon ismert MLM vállalatok például az Amway, Farmasi, Forever Living Products, Zinzino, Avon, BioCom és a LifeCare. Elengedhetetlen, hogy a cég üzleti múltjával, hírnevével, etikettjével és termékkínálatával azonosulni tudjunk, hiszen e nélkül a kudarc szinte biztosra vehető. 

Források: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Betterware 

https://www.housewareslive.net/betterware-celebrates-85-years-of-trading/ 

https://register-of-charities.charitycommission.gov.uk/charity-search/-/charity-details/3992625/financial-history

módosítva: 2023-02-03

Szeretnél árajánlatot kérni?

Nagy tapasztalattal rendelkezem weboldal készítés, webáruház készítés, keresőoptimalizálás és online marketing terén. Sok olyan munkám volt már, ami sikeres lett, és pénzt hozott az ügyfeleimnek.

Ajánlatkérés